Kennelhosta - Hundar

Kennelhosta – en smittsam sjukdom

Kennelhosta är en smittsam sjukdom som drabbar hundar. Flera olika smittämnen är inblandade och därför kan hundar som är vaccinerade mot kennelhosta också drabbas. Är hunden vaccinerad blir den oftast inte lika sjuk och smittar heller inte vidare lika mycket som en ovaccinerad hund.

 

Smittsam kennelhosta hos hund

Kennelhosta kan leda till lunginflammation

Kennelhosta är i normalfallet inte farligt för hunden, i synnerhet inte om hunden är vaccinerad. I vissa fall kan dock kennelhosta leda till lunginflammation. Om din hund har en skrällig hosta men är feberfri (normal temperatur är 38,0-39,0 hos hund), äter normalt och är pigg rekommenderas vila, det vill säga korta promenader helst i sele och att man undviker all kontakt med andra hundar. Om hunden får feber, blir hängig eller tappar aptiten rekommenderar vi att ni kontaktar veterinär för råd och tidsbokning, likaså om hostan inte avtar inom 7-10 dagar.

 

Kontakta gärna oss för mer information!

 

Veterinärhuset i Ängelholm - Här finns vi

Veterinärhuset ligger på Brännborns Center vid väg E6, norra infarten till Ängelholm i Skåne, 24 km från Helsingborg. Vi har en generös kundparkering i direkt anslutning till kliniken och möjlighet att rasta ditt djur på en gräsmatta innan besöket.