Klåda på hundar, katter och andra husdjur

Klåda på ditt husdjur visar sig genom att djuret kliar sig på kroppen, slickar sig intensivt, ofta på framtassar och framben, rullar sig mot tex mattor inomhus eller att ditt djur har svårt att koppla av.

Loppor, löss, hudinfektioner eller allergi

En vanlig orsak till klåda är utvärtes parasiter, tex loppor eller blodsugande löss. En annan orsak kan vara hudinfektioner, öroninflammationer och allergier. Det är viktigt att faställa orsaken till att djuret kliar sig då klåda orsakar stress och obehandlat kan leda till andra problem. Du bör kontakta veterinär för en undersökning!

 

Hund med klaada

Tänk på att inte behandla kliande öron hemma

Öroninflammationer kräver att veterinären tittar in i båda hörselgångar och tar ev prover för att ställa diagnos. Att ha ont i öronen gör mycket ont och man ska aldrig “hälla ner något” i hörselgångarna utan att först ha tittat ner med ett s.k. otoskop där hela hörselgången och trumhinnan kan kontrolleras. Peta aldrig i öronen med tops, det gör mer skada än nytta. Slemhinnan i hörselgången är mycket känslig och tops orsakar lätt en inflammation.

 

Kontakta oss för mer information!

 

Veterinärhuset i Ängelholm - Här finns vi

Veterinärhuset ligger på Brännborns Center vid väg E6, norra infarten till Ängelholm i Skåne, 24 km från Helsingborg. Vi har en generös kundparkering i direkt anslutning till kliniken och möjlighet att rasta ditt djur på en gräsmatta innan besöket.