Kräkningar och/eller diarré hos hund

Magsjuka med kräkningar och diarré är vanligt hos hundar

Det finns smittande magsjuka som din hund kan drabbas av både i direkt kontakt med en sjuk hund, och då de kommer i kontakt med det smittade hundar lämnat efter sig. Hundar kan också bli magsjuka av att få i sig skämd mat eller annat som de hittar ute eller inne.

 

Kräkningar och diarré hos hund

Om din hund inte snabbt blir bättre bör du kontakta veterinär för råd och undersökning!

Vila och skonkost

Om din hund är pigg och får behålla mat och vatten kan du själv, under noggrann uppsikt, behandla med vila och skonkost hemma. Skonkost innebär antingen färdigfoder (till exempel Hills i/d) eller hemkokt diet, bestående av välkokt, osaltat, vitt ris eller potatis och max en fjärdedel kokt vit fisk eller kycklingfilé. Undvik annat kött eftersom det är mer hårdsmält för magen. Undvik allt fett.

Om din hund kräks

Om din hund kräks bör du börja med att ge en matsked av maten åt gången (en tesked till små hundar), börja med 5-6 gånger/dag. Om det går bra kan storleken på portionerna successivt ökas och antalet minskas. Först efter några dagar kommer din hund att komma upp i normalt dygnsdos enligt vad som anges på foderförpackningen. Om din hund bara har diarré kan du ge lite större portioner direkt men dela ändå upp maten på 3-4 portioner per dag. Dessutom finns tillskott i form av pasta (till exempel Pro Kolin) som hjälper till att stoppa diarrén.

Om din hund inte snabbt blir bättre

Om din hund inte snabbt blir bättre bör du kontakta veterinär för råd och undersökning! Likaså om hunden blir slö, inte får behålla mat eller vatten, innehållet i diarré eller kräkning blir blodblandat eller hunden får feber. 

 

Kontakta gärna oss för mer information

 

Veterinärhuset i Ängelholm - Här finns vi

Veterinärhuset ligger på Brännborns Center vid väg E6, norra infarten till Ängelholm i Skåne, 24 km från Helsingborg.  Vi har en generös kundparkering i direkt anslutning till kliniken och möjlighet att rasta ditt djur på en gräsmatta innan besöket.